ესკო -ესმა ბაზალეთის მწვანე ინჟნერინგის ცენტრის ტერიტორიაზე ნულოვანი ემისის ორი მცირე საწარმოს მშენებლობა წამოიწყო.

აღსანიშნავია, რომ „ენერგოეფექტიანობის კანონი“ საწარმოების მიმართ აყენებს მოთხოვნას, რომლითაც პირველი კლასის საწარმოებს 2023 წლიდან აუცილებელი ენერგოაუდიტის განხორციელების ვალდებულება ეკისრებათ.
კომპანია ესკო-ესს დიდი სურვილი გააჩნია, გახდეს მოწინავე ამ მიმართულებით. სწორედ ამ მიზნით, იქნა მიღებული მწვანე ინჟინერინგის ცენტრის მშენებლობა გადაწყვეტილება, რომელიც თავის მხრივ, მოიცავს სადემონსტრაციო 0 -ოვანი ემისიის საწარმოების მშენებლობას. ეს არის ჰიბრიდული ენერგომოხმარების (მზე, ბიომასა ,გაზი , დენი, თბური ტუმბო) ენერგოცენტალის მოწყობა, რომელიც ეფექტური საუბნო გამათბობელი სისტემების ორგანიზების შესაძლებლობას იძლევა. ეს ინოვაციაა საქართველოსთვის და მნიშვნელოვან გამოწვევას წარმოადგენს. ინოვაციაა ისიც, რომ ქსელში ჩართულია ქართული სიდრის და დისცილატის სადემონსტრაციო საწარმოები რომელიც 0-ოვანი ემისიებისაა. ისინი განთავსებულია მინიმანული ენერგომოხმარების ტკეპნილი მიწის ტექნოლოგიებით აშენებულ რეგისტრირებულ მწვანე შენობაში. ასეთ მიდგომა საწინდარია იმისა, რომ ქართული ინდუსტრიის წარმომადგენლებს შესაძლებლობა მიეცეთ, მოახდინონ „ მწვანე ინჟინერინგის ცენტრი“-ს საინჟინრო გუნდის ინოვაციური მიდგომების რეპლიკაცია საკუთარ საწარმოებში. ხაზგასასმელია, ისიც რომ საწარმოო პროცესების მართვაში ჩაერთო ფრანგი სპეციალისტი ბატონი ვინსენტ ჯულიენი. ვისენტი ღვინის ტექნოლოგია და საქართველოში ვაშლის და მსხლის სიდრის ნულოვანი ემისიების საწარმოს პილოტირებას უხელძღვანელებს. უკვე შესყიდულია პილოტირებისთვის საჭირო დანადგარები. პირველი 10 ტონა ხილი გადამუშავდა და ფერემენტაციის პროცესშია. ჩვენ ქართული სიდრის საწარმო პროცესების პილოტირებას თანმიმდევრულად მივყვებით, გვაქვს წარმატების რამოდენიმე ინდიკატორი, რომლესაც დავეყდნობით:
• ორგანული პროდუქციის შექმნა ტყის არამერქნული პროდუქტებისან (პანტა მსხალი,ველური ვაშლი)
• პროდუქციის წარმოება მაღალი ალტიტუდის ნიშნულზე 1000 მეტრი ჟანგბადით გამდიდრებულ არეალში
• ნულოვანი ემისისი საწარმო პროცესების წარმართვა ,
ვფიქრობთ, ამ სამი კომპონენტის ტანდემი საინტერესოს გახდის ქართული სიდრის, როგორც ბრენდის იდენტობას.
2021 წლის მარტის თვიდან ესკო-ესის გუნდს შემოუერთდდება გერმანელი ბიოქიმიკოსი ჰანს ალბეხტ ჰოფმანი, რომელიც ხილის წვენების და მაღლხარისხოვანი ხილის სპირტების ბიოქიმიური პროცესების წარმართვას ჩაუდგება სათავეში. ეს კომპანიას ბაზარზე მაღალკვალიფიციური კონსალტინგური კომპანიის სტატუსით გამოსვლის შესაძლებლობას მისცემს, რომელიც სხვადასხვა ინდუსტრიას მაღალკვალიფიციურ მოსახურეობას გაუწევს.

საკონფერენციო სივრცის დაჯავშნა

დაჯავშნეთ ჩვენი მწვანე საკონფერენციო ოთახები თქვენი კორპორატიული ღონისძიბების, ტრეინინგებისა და ვორქშოფებისთვის.

დაჯავშნა

0
    0
    ESCO-S Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop